LCCCP, education

B|D landscape architects with pH+ architects have been given the green light to extend the London Centre for Children with Cerebral Palsy in Haringey, North London.

The centre extension includes a hydrotherapy pool, new classrooms, meeting rooms and parent hub to allow the children to experience a wide variety of different environments and is designed to stimulate the senses through sounds, smells, light and texture.

The landscape is equally important as the internal spaces for providing a learning environment for Conductive Education. The gardens feature sensory roof terraces, natural woodland play and adventure spaces with mud kitchens, growing gardens alongside biodiverse green roofs, a dragon mound and amphitheatre.

A timber walkway wraps around the building enclosed by a screen which becomes a giant playable xylophone for the children, with treetop views over the surrounding woodland.

We trailed a mock-up of the Xylophone Walkway at the 2016 London Festival of Architecture.

Client: The London Centre for Children with Cerebral Palsy
Architects: pH+
Construction Budget: Confidential
Status: Planning Approved in 2016

LCCCP

LCCCP, education

LCCCP

B|D landscape architects with pH+ architects have been given the green light to extend the London Centre for Children with Cerebral Palsy in Haringey, North London.

The centre extension includes a hydrotherapy pool, new classrooms, meeting rooms and parent hub to allow the children to experience a wide variety of different environments and is designed to stimulate the senses through sounds, smells, light and texture.

The landscape is equally important as the internal spaces for providing a learning environment for Conductive Education. The gardens feature sensory roof terraces, natural woodland play and adventure spaces with mud kitchens, growing gardens alongside biodiverse green roofs, a dragon mound and amphitheatre.

A timber walkway wraps around the building enclosed by a screen which becomes a giant playable xylophone for the children, with treetop views over the surrounding woodland.

We trailed a mock-up of the Xylophone Walkway at the 2016 London Festival of Architecture.

Client: The London Centre for Children with Cerebral Palsy
Architects: pH+
Construction Budget: Confidential
Status: Planning Approved in 2016

LCCCP Model View 1
© pH+ architects
LCCCP Model
© pH+ architects
LCCCP Model View 2
© pH+ architects
LCCCP Model View 3
© pH+ architects
LCCCP Plan Top Down
LCCCP Render
© pH+ architects
LCCCP Sketch Overview
LCCCP Sketch Multiple
LCCCP Sketch Landscape
LCCCP Render Landscape
© pH+ architects