Rehearsal Rooms, residential

The Rehearsal Rooms scheme proposes a mixed-use residential led development on the site adjacent to North Acton underground at the junction of Chase Road and Victoria Road.

The scheme provides 152 residential units ranging from 1 to 3 bedrooms above ground floor commercial uses. The building integrates a series of amenity space in the form of private balconies, terraces, shared roof gardens and allotments.

B|D landscape architects have been an important part of the design team having submitted the reserved matters application in November 2013 and detailing the scheme to Employers Requirements in December 2013 and through to Construction in early 2017.

The roofscape strategy allows for accessible, communal and playable roof terraces with the non-accessible roof levels being used for biodiverse green and brown roofs.

B|D are also working with HUB Residential on a series of other developments including the Old Vinyl Factory in West London.

Client: HUB Residential
Architects: Newground Architects
Landscape Budget: Confidential
Status: On Site

Rehearsal Rooms | B|D Landscape Architects
© HUB Residential

Rehearsal Rooms, residential

Rehearsal Rooms | B|D Landscape Architects
© HUB Residential

The Rehearsal Rooms scheme proposes a mixed-use residential led development on the site adjacent to North Acton underground at the junction of Chase Road and Victoria Road.

The scheme provides 152 residential units ranging from 1 to 3 bedrooms above ground floor commercial uses. The building integrates a series of amenity space in the form of private balconies, terraces, shared roof gardens and allotments.

B|D landscape architects have been an important part of the design team having submitted the reserved matters application in November 2013 and detailing the scheme to Employers Requirements in December 2013 and through to Construction in early 2017.

The roofscape strategy allows for accessible, communal and playable roof terraces with the non-accessible roof levels being used for biodiverse green and brown roofs.

B|D are also working with HUB Residential on a series of other developments including the Old Vinyl Factory in West London.

Client: HUB Residential
Architects: Newground Architects
Landscape Budget: Confidential
Status: On Site

Rehearsal Rooms | B|D Landscape Architects

“I first worked with Rob when he was at Grant Associates and I was at Urban Splash. He moved on, and so did I, but we kept in touch, working on projects for Argent at King’s Cross, and now on a number of schemes at HUB. Rob is responsive, pragmatic and creative, not necessarily in that order, and has always been a pleasure to work with.”

— Steve Sanham
Development Director at HUB Residential

Rehearsal Rooms | B|D Landscape Architects
Rehearsal Rooms Plan Full Render
Rehearsal Rooms | B|D Landscape Architects
Rehearsal Rooms Sketch
Rehearsal Rooms
Rehearsal Rooms
Rehearsal Rooms