The Otto, Residential

The Otto is part of the Tiger Way project that we designed from concept in 2014 delivering through to completion in 2019 in collaboration with Hawkins\Brown, London Newcastle & McLaren Construction.

The Otto is a collection of 89, one, two and three bedroom apartments and duplexes adjacent to the open spaces of Hackney Downs.  High quality residential accommodation with multi-level private terraces and larger fourth floor residents’ private roof garden harnesses some of the best views over Hackney Downs.

The landscape challenge was to create a high-quality residential amenity space on a constrained site with multiple stakeholders.  Linking the two architectural pavilions, the residents’ private roof garden has been created to offer all residents an additional space to enjoy. Relaxed timber seating, a children’s area and sensitive planting designs to ensure interest throughout the seasons.

Tiger Way achieved BREEAM Outstanding at design stage and in 2018 won a BREEAM award for the best Public project at design stage.

Client: London Newcastle & McLaren
Architects: Hawkins\Brown
Landscape Budget: Confidential
Status: Completed in 2019

© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse
© Jack Hobhouse